Skip to Content

Har PC signet jordan Larsson ?

Har PC signet jordan Larsson ?
7. august 2023 15:00
( 04.06.2024 09:37 )

Jordan billed: Lars Ronborg

Web vs Social Media ?

Kan web egentligt noget i forhold til lukkede netværk som Facebook, Instagram, TikTok osv.? Web er langsommere, det kræver lidt at publicere, det er “gammelt” og lidt usexet tech som HTML, CSS & Javascript.

Sociale medier er fantastiske til at skabe bånd imellem mennesker og promovere. Men hvis man vil skabe kreativt indhold & oplevelser, der ikke er memes, TikTok-danse eller de tåkrummende, halvnøgne selfie Instagram-posts for likes, så er web overlegent i forhold til, hvad SoMe kan, hvor some er overlegent i hype og opmærksomhed. En jysk sælger i en ligegyldigt provins ville kalde det for en win-win-situation at kombinere de to.

Her er beretningen om, hvordan jeg via et lille website fik den svenske GODis Jordan Larsson til Byens hold … Eller hvordan en masse københavnske fodboldtosser havde en fest uden lige, og klubben greb bolden, så Jordan endte, hvor han skulle, imens sportsdirektøren hackede mit site!

Den afgørende runde på kluden.

Jeg er så heldig at have en halvfætter, der er en galoperende AGF fan. Efter en forrygende og dramatisk 4-3 kamp i Parken, mødtes vi dagen efter på Kluden på Istedgade - hvor han kunne få lov til at råbe frustrationer af sig, og familieidyllen ville blive reetableret over øl fra neutrale Albani.

Efter mange kloge ord hvor den afgørende runde pils aldrig helt kom, begyndte en tanke at forme sig i mit hoved - Der skulle laves noget webspas på min ynglings spiller Jordan Larsson skulle blive i FCK - hvad fanden laver PC, manden er smuk, har selvsikkerhed som er byen værdig & af svensk royalt fodbold blod …PC kom dog i gang.

WebRegistrere website til hvad som helst

I bedste webnørdestil registrerede jeg lettere beruset, imellem stifter, råben og cigaretrøg, domænet harpcsignetmedjordanlarsson.dk Der er en tradition, som vi webfolk har, hvor vi køber domæner til hvad som helst, f.eks. ~Er det fredag?, Ugenr.dk, men 9 ud af 10 gange sker der absolut ingenting, og man har bare smidt 100 kr igen til DK Hostmaster: Punktum dk.
Hvor man i SoMe-verdenen jo bare laver endnu en Facebook-gruppe, Instagram-konto osv - men jeg er 666% webmand.

Vi må hellere hjælpe sportschefen nu han ikke kan se det.

Står man på et fodboldstadion, så ved man, at der er så utroligt meget viden gemt på tribunerne om, hvad der skal gøres - hvem der skal gøre det, og ikke mindst hvorfor alle er idioter på banen og ikke mindst på trænerbænken og sportsdirektøren.

Jeg står på Nedre C, og alle ved, at det er den absolutte elite af kloge mænd og kvinder, som står der. Vi ved så meget, at jeg bliver helt svimmel af vores hurtige, afgrundslyse analyse, mens Menu 1 bliver serveret til at større stemmebåndet.
Hvordan viderefører vi det til noget digitalt blev konceptet

Et simpelt website baseret omkring en form, hvor alle kunne komme med gode råd til, hvad sportsdirektøren (the PC) skulle gøre 6 så liste de bedste og mest uhyrlige grunde
Det kan gøres hurtigt og kræver relativt lidt af servere og setup

Sitet var oppe og køre på 6 timer. Jeg smed et tweet ud i fcklive & fck Facebook grupperne og ventede spændt på, om mit tømmermændskodede website ville briste eller bære. Næste dag havde serveren så samlet omkring 120 indlæg, så blev jeg jo nødt til at gøre noget med de gode råd, da FCK fanscenen var hoppet med på legen. 40-50 råd kom igennem nåleøjet, og i bedste getting shit dine blev de klippe klistret ind 100% håndholdt - Agile web ftw!

Tipsbladet griber historien

Dagen efter ringer Tipsbladet så. De vil gerne vide, hvad det her gik ud på, og forstå baggrunden åbenbart havde det spredt sig på soMe i agurketiden, så hvordan og hvorledes det nu hang sammen & hvad gik det egentligt ud på ?
Det kom der så denne artikel ud af: FC København-projekt er gået fuldstændig amok. Det satte mere kul på kedlerne, og hurtigt var vi forbi 400 kloge rationelle råd til sportsdirektøren, som i det korte og lange sagde, at han skulle få fingerne ud og hive læderet op af lommen og svinge kortet.

Netlify som sitet er hostet på gemmer formdata som CSV som let kan formateres til JSON. Så via 11ty pagination Krydret med lidt tegnede brugerprofilbilleder jeg havde liggende så lignede det jo noget.

Farzam læge og PC hacker mit website

Vi var nu på 550+ gennemtænkte råd & en 8000 brugere som varaktiveret. FCK havde hakket mesterskabet hjem, 3 stjerner på trøjen ⭐️ ⭐️⭐️ Alt var godt. Nu ventede hele byen på, om PC var med at hun skulle købe Jordan (ikke landet, men forstår godt man opkalder både en sko og et land efter ham)

Med en sølvkikkert fra kebabistan i hånden dukker beskeden op transferjournalisten Farzam siger, det er en “done deal.” Mund fuld af døde dyr og chili hopper jeg på tlf og retter til (geek info: PR til GitHub og så autopublish på Netlify).

Jeg anede absolut IKKE, hvad der nu skulle ske. Alt var jo indtil videre lavet ad hoc, agilt og helt uden endgame– oven i havde jeg travlt med Shopify-tema ud af døren, og klokken var jo 9 om aftenen 0 sker - Dagen efter sidder vi hos lægen mig og nu x kærestes teenage søn som skal ha testet knæet. Jeg har fundet på intet. Som vi sidder i venteværelset begynder twitter og fcklive at vibrere lidt

PC sidder og skriver på mit website, “at nu er han signeret.” Min hjerne eksploderede - mit website - FÅÅÅÅRK, mand, og 2 sekunder kaldes vi ind, jeg skal sidde og fokusere på, hvad lægen siger om det knæ, der … altså knægten fik fikset knæet og et eller andet med is på

Teenageren platter mig for frokost, så Nørrebro shawaffel er på menuen jeg prøver at spille smart over for knægten: "Se lige det her, dude,” og viser ham videoen.
“Sejt, mand! Nu kan jeg blære mig med, at min bonus-far har fået Jordan Larsson til FC København.”

Sejt, mand! Nu kan jeg blære mig med, at min bonus-far har fået Jordan Larsson til FC København

- Caspian

Mit ego var lige ved at koge over - Jordan signeret og med en præsentations video hvor Sportsdirektøren sidder & lige fixer mit website: “Nu har jeg :) “ som svar på harpcsignetjordanlarsson 💦

I bedste (selvfedhed) københavner stil viste jeg jo godt det jo kun var fordi jeg skrev lidt HTML & bryggede et website sammen eller … Men USH jeg er stolt over at have været med til at skabe en lille historie af webnørderi & fodbold galskab - Det kan man måske høre da Copenhagen Sundays ringer til mig dagen efter og jeg fortæller løs om et par gakkede dage i dommere sommeren 2023 med 3 stjerner på brystet.

https://youtu.be/9ebe55DjydA?t=1618

FTR: Der var ingen kommunikation imellem mig og FCK - Indrømmet jeg havde da drømt det ville ende sådan i en eller anden version, men det her gik lidt over forventningen at de hoppede med på ideen. Jeg har de hverken mødt the PC, fået Jordan til at signe source code, eller high fivet med medie afdelingen.
Jeg kan dog konkludere at fodbold fans er idioter - men de også har virkeligt meget selvironi.

Antal bruger og beskeder

Det tekniske nørderi

Sitet er bygget på mit system Saga11 som er en “static site generator” bytter på af Eleventy & decapcms
Det hele er hostet på netlify, som også håndterede form inputs & koden er på Github til versioneringe.
Ingen cookies er blevet var sat fordi jeg virkeligt godt kan lide privatliv + Det bryder fuldstændigt med folks flow at skulle klikke cookies væk for at se et website
Så det er plausible jeg har brudt til statistik.

✍️